Nyheder fra Facebook

2 uger siden

Rønninge Lokalråd

Så har juryen truffet deres afgørelse til årets Landsby makeover. Tillykke til Salby!🇩🇰
PRESSEMEDDELELSE

VINDEREN AF ÅRETS LANDSBY MAKE OVER FUNDET
Et enigt dommerpanel har udpeget SALBY som årets vinder.

Efter en rundtur til 5 helt fantastiske præsentationer af lokalbefolkningers anstrengelser for at forskønne deres landsbyer for de 10.000 kr., som de fem landsbyer - Rønninge, Kølstrup, Rynkeby, Drigstrup og Salby - tidligere på årets modtog til at aktivere fællesskaberne i landsbyerne, har et enigt dommerpanel her sidst på eftermiddagen vurderet at førstepræmien på 30.000 kr. skal gå til Salby.

'Vi er i alle 5 landsbyer blev mødt af engagerede borgere, som gennem de seneste måneder har deltaget i forskønnelse af netop deres landsby', lyder det fra Erland Porsmose, direktør ved Østfyns Museer, på vegne af dommerpanelet.

'Når vi ender med at pege på Salby, er det fordi der er tale om en landsby, hvor der i forvejen ikke er meget, som samler befolkdningen - men hvor kreative hjerner så en mulighed i at omdanne byens tilgroede gadekær til en spændende samlingssted. Som tænkt, så gjort - og i dag fremstår området omkring gadekæret som en lille oase med borde, bænke, bålsted, flagstand og infotavle med indbygget bog-bytte-skab', lyder det fra journalist Helle Nordstrøm, som også har været en del af dommerpanelet.

'Salby har forstået at aktivere mange beboere, som ikke tidligere har været en del af fællesskabet i byen - og blandt andet blev dommerpanelet budt velkommen til Salby med flagalle, et helt fantastisk kaffeborg samt fællessang. Fællesskabet har til fulde stået sin prøve, siger Steen Hjorth fra Kerteminde Landsbyråd, som sammen med kommunen står bag lansby makeoveren. -I vores landsbypolitik står der at landsby make overen skal være med til at aktivere de nuværende fællesskaber i landsbyerne - og gerne involvere flere borgere i dette fællesskab. Det har Salby til fulde gjort - og derfor stort tillykke til dem - men også tak til alle de øvrige landsbyer, hvis borgerne har været med til at gøre landsby make over projektet til en stor succes.

Salby vil senere i år få overrakt førstepræmien på 30.000 kr. - men borgerne har allerede planer om, at pengene skal bl.a. bruges til en lille bro ud i gadekæret og en nedgravet trampolin.

Foto: Fra dommerpanelets besøg på det nye samlingssted i Salby.

Steen Hjorth
Kerteminde Landsbyråd
... Se mereSe mindre

Se i Facebook

3 uger siden

Rønninge Lokalråd

Kom til sommerdag i Rønninge på søndag! ... Se mereSe mindre

Se i Facebook

1 måned siden

Rønninge Lokalråd

SOMMERDAG I RØNNINGE
Halløj alle i skønne beboere i Rønninge! d. 11. august kommer juryen fra "Kerteminde landsby makeover 2019" forbi og ser på vores skønne landsby og de tiltag vi har tænkt os at udføre i vores omgivelser. Derfor har vi valgt at lave et arrangement, "Sommerdag i Rønninge" ,der kan vise dem, os selv og alle andre der har interesse herfor, hvad vi kan og hvad vi har i Rønninge. Planen er at lave en hyggelig formiddag på legepladsen fra 10 - 13 hvor der vil være leg, boder med lokale vare, kunsthåndværk, små loppeting mm. og vigtigst af alt godt samvær.
Kort sagt vil vi have alt det beboerne går og sysler med der hjemme frem i lyset. 🙂
Vi håber i har lyst til at være med.

Indtil videre er planen at der vil være en boder med øl, vand og kaffe. Der vel være mulighed for at kæle med nogle søde kaniner og smågrise, smage på lidt vin, lave snobrød, kigge og købe flotte skulpturer, købe strudseæg, honning og meget andet, alt sammen noget man kan få i Rønninge.

Tanken var også at der var plads til nogle loppeboder fra de lokale, eller hvis de lokale virksomheder vil vise deres produkter frem. Det kunne også være frugt og grønt fra haven som man gerne vil sælge.. Hvis du gerne vil være med så kontakt Arnold på kasserer@ronninge.dk eller tlf. 2945 4507.

Hov... fik jeg sagt at vi har chancen for at vinde 30.000kr til byen hvis vi vinder "landsby makeover 2019"?? 🙂

Kom og gør det til en fest.
... Se mereSe mindre

Se i Facebook

2 måneder siden

Rønninge Lokalråd

På Søndag bliver der afholdt Sankt Hans på Legepladsen i Rønninge fra kl. 17.00.
Men fra kl. 15.00 vil der være mulighed for at lave snobrød, lave en heks til bålet, spille rundbold, fodbold, basket ball og kongespil.
... Se mereSe mindre

Se i Facebook

3 måneder siden

Rønninge Lokalråd

Så er der kommet den fineste grill om på legepladsen! Så er det bare at pakke picnickurven og tage brænde med. 🌭 Tusind tak til Tonni der har lavet og doneret grillen. 💪 ... Se mereSe mindre

Se i Facebook

3 måneder siden

Rønninge Lokalråd

Så er madpakkehytten "Fortet" blevet helt færdig! Der er også kommet 5 nye bord/bænksæt. Tusind tak til alle de mange mennesker der har været med i projektet på den ene eller anden måde. Det er så fantastisk at se, hvadvi kan i Rønninge. 💪👍 ... Se mereSe mindre

Se i Facebook

4 måneder siden

Rønninge Lokalråd

Er du husejer i Rønninge? Så har det måske stor interesse for dig, at Kerteminde Kommune indbyder til møde om revidering af lokalplaner for blandt andet Rønninge. Målet er at nedsætte en borgergruppe, der kan gennemgå og komme med eventuelle forslag til at revidere lokalplanen for Rønninge.
Kunne du tænke dig at have indflydelse på hvordan Rønninge skal se ud i fremtiden, så meld dig gerne til hurtigst muligt.
Tilmelding kan gøres til
Ebbe Ludvigsen på mail: eludvigsen@privat.dk
eller telefon 4016 1470
Der vil blive afholdt et møde d. 6/6-19 på rådhuset i Kerteminde.
Du kan downloade den snart 30 år gamle lokalplan på:
www.kerteminde.dk/Admin/Public/Download.aspx?file=Files%2FFiles%2FKommunen%2Flokalplaner%2FLokalp...
... Se mereSe mindre

Se i Facebook

4 måneder siden

Rønninge Lokalråd

Selv i blæsevejret, er de igang i Rønninge! 🌬️💪 ... Se mereSe mindre

Se i Facebook

4 måneder siden

Rønninge Lokalråd

På Søndag d. 5. maj.
For 70 år siden blev der rejst en sten i erindring om de svære år under 2. verdenskrig, den har sin plads ved kvindeegen foran kirken.
Vi har haft stenen til restaurering , så man igen kan læse inskriptionen.
Vi vil derfor gerne indbyde til afsløring af stenen.
Vi mødes kl. 19.00, hvor der vil være afsløring af stenen,
Vi synger et par sange, den tidligere kirkesanger ved Rønninge kirke Asbjørn Mach synger for.
Der vil også blive fortalt lidt historier fra området under 2. verdenskrig mens der bliver budt på et glas Rønningsk Portvin.
... Se mereSe mindre

Se i Facebook

4 måneder siden

Rønninge Lokalråd

Her til aften er de seje gutter fra Rønninge igen igang med taget på "Fortet". 💪 ... Se mereSe mindre

Se i Facebook