Rønninge og omegn er fyldt med grønne områder, spændende fortidsminder og aktiviteter, der er en tur med familien og en kaffekurv værdig.
Mosen
Rønninge Mose – også kendt som Gammellung Mose – er et naturskønt område, som ligger vest for Rønninge. Gå ad Mosevej, som er en grusvej, der starter fra Den Brede Gyde, overfor vestindgangen til kirkegården og fortsætter ned til mosen. du kan godt have barnevogn/klapvogn med ned til mosen, men ikke ind i selve moseområdet.
Naturen er storslået i mosen, hvor du kan se svaner, ænder og andre fugle, og drømme dig tilbage til forgangne tider, hvor stenalderfolk havde deres daglige gang i området. Fortsætter du gennem mosen, ligger der på den anden side en gammel stenalderboplads på Bytoften, hvor pæle markerer, hvor husene har ligget.
Der er gjort mange stenalderfund igennem tiderne, og bl.a. er der under udgravning af tørv i 1942 fundet en stammebåd fra stenalderen, som man under krigen desværre ikke havde råd til at bevare, og derfor blev den sænket ned i mosen igen. Den dag i dag er der ingen der ved præcist, hvor båden ligger.
Både dengang og nu har der været masser af fisk i mosen, og du kan i dag bl.a. fiske efter skaller, karper, ål og gedder. Læs mere hos Odenses Sportsfisker Klub.
Bytoften
Hvis man til fods bevæger sig gennem Rønninge mose kommer man til Bytoften. Alternativt kan man benytte parkeringpladsen på Bytoftevænget.
Både i slutningen af 1970’erne og igen i slutningen af 1980’erne gravede arkæologer fra de fynske museer og Odense Universitet i området og fandt rester af en række huse fra de forskellige tidsaldre. Efter udgravningerne er de husene blevet markeret med stolper, så man kan få indtryk, hvordan husene har ligget i forhold til hinanden. De arkæologiske effekter som blev fundet under udgravningerne kan findes på Ladbyskibets Museum nær Kerteminde og Museet Fyns Oldtid i Odense. I 2005 byggede frivillige en rekonstruktion af et langhus, det brændte desværre ned i 2014. I januar 2019 stod et nyt vikinghus færdig på pladsen. Beplantningen er ført tilbage som den menes at have været, da der boede mennesker på området. Den består overvejende af birketræer. Der er også indrettet cykelresteplads på området.
Tarup-Davinde
Tarup-Davinde er et naturområde ca 7 km sydvest for Rønninge. Området er blevet til efter at grusgravning igennem mange år, har forvandlet det flade landskab til et naturområde med mange rene grundvandssøer. Her kan du sejle i kano på søerne, svømme, fiske, overnatte i shelters, lave mad over bål på de dertil anlagte bålpladser, eller bare gå en tur og nyde naturen.
Læs mere om Tarup-Davinde naturområde.