Begivenhedsrigt år i Rønninge

Af Rikke Mohr Jørgensen – kjavis.dk 28. december 2019

Madpakkehus “Fortet” på legepladsen i Rønninge. Foto: Arnold Jensen

Madpakkehus, Landsby Makeover, Skt. Hans og affaldsindsamling: – Vi gør det igen i 2020 og vi glæder os, siger Arnold Jensen

Rønninge har 278 indbyggere og ligger to kilometer syd for Langeskov.

– Vi har haft et dejligt år i Rønninge lokalråd, med mange deltagere i vores forskellige aktiviteter, fortæller Arnold Jensen, som er medlem af bestyrelsen i Kerteminde Kommunes sydligste lokalråd, Rønninge.

Af store ting der er sket i år i Rønninge nævner Arnold Jensen affaldsindsamlingen i april, hvor 35 kg affald blev fjernet fra gader og stræder.

I foråret opførtes madpakkehuset “Fortet” på legepladsen.

– De mange lokale frivillige gjorde virkelig et kæmpe stykke arbejde for at få lavet et flot og solidt samlingssted, der bliver brugt af mange, siger Arnold Jensen.

Samtidig med byggeriet af “Fortet” var man i Rønninge også så heldige at komme med i Kerteminde kommunens landsbymakeover, hvor man fik 10.000 kr. til forskønnelsen af landsbyen.

– For pengene fik vi borde/bænke, renoveret fodboldmål, lavet et bålsted, skilte, plancher og spil. Og vi har gemt lidt til nogle projekter i 2020. Desværre vandt vi ikke konkurrencen, men vi var taknemmelige for at være med, og vi er imponerede over det flotte resultat i Salby.

5. maj indviede Rønninge en nyrenoveret 5. maj sten.  – Netop på 70 årsdagen for dens første indvielse i 1949.

Midsommer med bålsted

– Sankt Hans aften var igen i år en kæmpe succes! Der var rigtig mange mennesker, dejligt vejr, og her fik vi rigtig prøvet vores nye bålsted af.

I august kom juryen for Kerteminde kommunes landsbymakeover forbi for at se hvad man havde nået i Rønninge.

– Vi lavede et arrangement hvor vi fik indbyggerne i Rønninge til at komme og vise hvad de kunne og havde. Der var lokal vin, kælegrise og kaniner, traktorer, lokal trækunst og brugskunst, rygeost og meget mere.

I efterårsferien i silende regnvejr lavede man et lille arrangement for børn, med skattejagt og snobrød:

– Vi vil gerne sige stor tak til alle dem, der har hjulpet til igennem året og alle dem, der kommer til vores arrangementer. Vi glæder os til 2020, hvor der er de faste arrangementer som generalforsamling mandag den 3. februar og affaldsindsamling i april, Sankt Hans osv., men vi håber også på at få lavet en lille parkeringsplads til legepladsen, slutter Arnold Jensen.

Se video om året der gik i Rønninge 2019: https://www.youtube.com/watch?v=AH2w79j7yDY